glasert svinefilet

Glasert Svinefilet

Glasert Svinefilet

  • Servings: 4
  • Time: 80 min
  • Difficulty: Middels
  • Print
.

  • 800 gr ytrefilet av svin
  • 1/2 hode blomkål
  • 1 dl fløte
  • 75 gr revet parmesan
  • 4 stk soltørket tomat
  • 2 stk løk
  • 4 stk cherrytomater
  • 3 stk gulrøtter
  • 100 gr sukkererter
  • 4 stk vårløk
  • 1 dl ketchup
  • 2 ss sukrin gold
  • Frisk oregano
  • Frisk timian

Slik gjør du:
Sett ovnen på 120 grader. Skjær bort hinner og lignende fra fileten. Krydre fileten med salt og pepper. Brun den og legg den i en ildfast form.

Kutt en stk løk og en stk gulrot, to stk soltørket tomat grovt, stek dette sammen med avskjæret fra fileten, timian og oregano til det har fått fin farge. Ha over vann så det dekker. Kok i ca 40 min. Sil og kok inn med ketchup og sukrin gold. Stek fileten først i 15 min. Ta ut og glaser med noen ss av sausen som står til redusering.

Riv blomkålen grovt, og kok den nesten mør i godt saltet vann. Sil av og fres den sammen med 1 finhakket løk, ha i 1 dl fløte, kokes til grøt konsistens. Rør inn parmesan, smak til og hold varm.

Stek fileten videre i 15 min før du glaserer en gang til. Damp de andre grønnsakene med smør. Fin hakk soltørket tomat og cherry tomat og tilsett sausen. Anrett og server.

Velbekomme.

Kommentarer

kommentar(er)

Legg inn en kommentar