IMG_20150603_230553

Fiskekaker med urtesmørsaus

Gode gammeldagse fiskekaker…

Fiskekaker

  • Servings: 4-6
  • Time: 30-40
  • Difficulty: Middels
  • Print

  • 1 kg fisk, skinn og beinfri.
  • 3,5 ts salt
  • 2 never is
  • 3 dl fløtemelk (50/50 fløte og melk)
  • 2 stk egg
  • Pepper

Del fisken i stykker på ca 2×2 cm, ha fisken i en hurtigmikser sammen med saltet og kjør fisken til den ligner en farse, ha i en neve isbiter for å holde temperaturen nede. Ha så i eggene, ett om gangen, så en neve is igjen. Spe til slutt med fløtemelken og ha i pepper eventuelt annet krydder. Stek en liten prøvekake, smak og juster salt og pepper. Stek kakene i smør og etterstek i ovn om nødvendig.

Server med smørdampede grønnsaker og urtesmørsaus. Slik lager du en god smørsaus: kok opp litt fløte eller h-melk, pisk inn litt urtesmør( se egen oppskrift) og smak til med salt, pepper og sitron.

Anrett og server.

Velbekomme!

Kommentarer

kommentar(er)

Legg inn en kommentar