Enkel majones og Sennepsmajones.

Mange tror at majones er litt vanskelig å lage hjemme selv. Den kan jo skille seg og man må være forsiktig når man sper med olje også videre.

Men har du en stavmikser og et desilitermål er det ganske enkelt og det tar deg kanskje et eller to minutter. Og når du først har laget denne majonesen har du et godt utgangspunkt til å lage masse andre gode dressinger og sauser. Litt revet hvitløk i så har du en deilig Aioli, litt finhakkede urter og rømme i så har du en nydelig urtedressing. Mulighetene er uendelige.

Dette trenger du:

1 egg

1 ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

litt sitronsaft

salt

pepper

ca 2,5 dl nøytral olje, som for eksempel soya eller solsikkeolje.

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i et høyt desilitermål, gjerne en sånn som fulgte med stavmikseren. Sett stavmikseren helt i bunnen og begynn å blande, la stavmikseren gå i bunnen til du ser at majonesen begynner å gå sammen, dra så stavmikseren sakte oppover til du har fått bandet alt.

Til Sennepsmajonesen trenger du:

100 gr majones

15 gr dijonsennep

3 gr brunt sukker

litt sitronsaft

salt

pepper

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene og rør de godt sammen, smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Denne passer perfekt til Gravet ørret.

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.