EN BØNN

Peanøtter er FARLIG! Nei da. For noen kan riktignok peanøtter være dødelig. Jeg har nemlig peanøttallergi og jeg kan dø hvis jeg spiser det. Det er faktisk så seriøst at jeg alltid har en Epipen liggende hjemme og en i bilen. Det som skjer hvis jeg får i meg peanøtter er at jeg hovner opp i halsen(pusterøret) og kan da bli kvalt. Allergien er så ille, hvis jeg kan bruke det ordet, at jeg kan merke spor av peanøtter i sånn som for eksempel sjokolade og proteinbarer.

Til produsentene

Har derfor en bønn til produsentene. Kan dere ikke være så snille å finne en måte å produsere iallefall noen produkter uten peanøtter og / eller spor av peanøtter. Tror dere ville fått mange nye kunder om dere hadde merket noen produkter ” 100% fri for peanøtter” eller “uten peanøtter” for det er ganske mange av oss som er allergiske.

Sjokolade og Proteinbarer

Det er ikke mange sjokolader og proteinbarer som er uten peanøtter. Har flere ganger lett etter proteinbarer uten peanøtter men har ennå til gode å finne en. Jeg vet at det er strenge regler for merking av matvarer i Norge og at det kanskje kan være kostbart og endre produksjonen for å være sikre på at produktet ikke har vært i kontakt eller nærheten av peanøtter. MEN, på sikt tror jeg det vil være lønnsomt. Med riktig markedsføring tror jeg de med allergi vil kjøpe disse produktene. Nesten 0,6% av befolkningen har nøtteallergi, så det er snakk om en del tusen potensielle kunder.

Tror kanskje jeg må lage de selv………..

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.