Det å sette pris på råvarene.

Grønnsaker fra egen hage…

Etter at vi for 6 år siden fikk eget drivhus i hagen har vi lært oss å sette mer pris på råvarene, når du kan følge de fra frø til ferdig produkt på middagsbordet.
Jeg må si at det har tatt noen år å få drivhuset ordentlig til, i førsten hadde vi lyst til å ha så mye inne i det lille drivhuset at avlingen ble deretter, ikke så mye av noen ting. Vi har kommet frem til at less is more.

Vi har agurkplanter, tomatplanter, paprika og noen gulrøtter.
Jeg elsker Gresksalat, med solmodne tomater, sprø agurk, rødløk, grønn paprika og deilig fetaost. Så agurk og tomat er et must i drivhuset hvert år.

20150525_133023

 

 

20150525_133015 20150525_133006 20150525_132951

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En del urter har vi også, men disse har vi valgt å plante i egne potter, så vi kan sette de utenfor drivhuset når været tillater det,
Basilikum, timian, mynte, persille og oregano er urter vi bruker mye på sommeren.

20150525_174457 20150525_174511 20150525_174517 20150525_174502

Grønnsaker og urter du kan hente  fra egen hage smaker mye bedre enn de du kjøper i butikken. Du kan smake at de har blitt stellet med, fått masse deilig sol og kost seg fra de begynte å spire til de havnet på middagsbordet ditt.

Når man selv får erfare hvor mye som skal til for å dyrke frem smaksrike grønnsaker får man mer respekt for råvarene og behandler dem med mer kjærlighet når man tilbereder dem og ikke minst når man spiser dem.

 

 

 

I år har vi prøvd oss på å sette jordskokker også da disse er en god erstatter til poteten. Disse har vi satt i kasser på utsiden av drivhuset. Jordskokken er i familie med solsikken og får også pene gule blomster, den kan også høstes vår og høst, og hvis man legger et godt lag med halm over før vinteren kan man høste gjennom vinteren også.

20150525_174433

 

 

 

 

Vi gleder oss og håper på mange solrike dager fremover.

Det skal bli godt med en Gresk salat og en god Mojito.

Ønsker dere alle en god sommer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.