Delfiakake Lavkarbo

Dette er også en god gammel julekake jeg husker fra barndommen. Den gode, søte og mektige sjokoladekaka med geletopper.

Til denne kaka lagde vi geleen selv, brukte Eldorado sukkerfri bringebærgele, tror det er Meny som fører den. Lagde den nesten etter oppskriften på pakken, men tilsatte kun 2 del kaldt vann på slutten.

Her er min variant.

Dette trenger du:

1 pk Eldorado Sukkerfri Bringebærgele.

200 gr sjokolade

3 ss kaffe

200 gr kokosolje/ delfiafett

1 egg

1 eggeplomme

2 ss sukrin

en type lavkarbokjeks

lavkarbo marsipan, http://kokkencato.no/lavkarbo-marsipan/2019/12/05

Slik gjør du:

Lag geleen først, hel i former og sett kaldt.

Pisk eggedosis av egg og sukrin mens du smelter sjokolade og kokosfett.

Kle en brødform eller lignende med bakepapir. Kjelv ut marsipan og del den slik at du har nok til 2 lag i formen. Bland så sjokoladeblandingen i eggedosisen.

Hel litt av sjokolade/ eggblandingen i brødformen, så et lag med marsipan, så sjokolade, så kjeks, så sjokolade, så gele. Gjenta til du har fått 2 lag marsipan, gele og kjeks. Avslutt med geletopper eller lignende på toppen og sett til avkjøling.

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.