Biff Stroganoff

Når vi hører Biff Stroganoff tenker nok mange på posen fra Toro, men det er faktisk ganske enkelt å lage fra bunnen av selv. Det sies at retten stammer fra Russland, det skal ha vært en av kokkene til grev Stroganoff som kom opp med denne gryteretten da greven hadde få tenner igjen og trengte nå som var lett og tygge. Det diskuteres om den skal inneholde tomatpurè eller ikke og om man skal bruke fløte eller rømme. Jeg har basert min på en tomatsaus og bruker fløte. Jeg spiste Stroganoff laget med kjøttdeig og toropose i oppveksten, men den bør lages med mørbrad eller ytrefilet for å få den gode smaken. Her får dere min variant.

Biff Stroganoff

Ingredienser

  • 2 kg mørbrad eller ytrefilet av storfe

  • 4 stk løk

  • 3 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 2 ts paprikapulver

  • 3 stk søte paprika

  • 400 gr sjampinjong

  • ca 400 gr tomatpurè

  • 1,5 l vann

  • ca 1 l fløte

  • olje til steking

  • 1 ss smør til steking av sjampinjong

  • salt

  • pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i strimler eller terninger, vend inn salt, pepper og paprikapulver
  • Finhakk løken
  • Kutt paprika i strimler
  • Kutt sjampinjong i skiver
  • Brun kjøttet i en stekepanne eller gryte, brun det i omganger og kok ut pannen med litt vann mellom hver runde.
  • Ha kjøttet over i en større kjele/ gryte
  • Fres løken i litt olje, før du har i tomatpurèen
  • Ha løk og tomatblandingen over i gryten og hell over vannet.
  • Stek paprika i litt olje og ha den over i gryten
  • Stek soppen i litt smør og ha den over i gryten
  • Hell over fløten og kok gryten på lav varme til kjøttet er mørt.
  • Smak til med salt og pepper
  • Server med ris eller potetmos.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

2 kommentarer

  1. Fulgte oppskriften i hovedtrekkene med meget godt resultat. Brukte en del mindre væske og erstattet 2 dl av vannet med rødvin. Blandet også inn litt kjøttbuljong. Brukte også creme fraiche ca. 400 g istedet for fløte. Kokte med lav varme 1 time.

    • Så bra🤩 Det var hyggelig å høre at du likte oppskriften. Flott at du satte ditt eget preg på den.
      Kokkem Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.